Featured image for “Kettyle Dry Aged Burger”
4 mei 2023

Kettyle Dry Aged Burger

Premium Dry Aged Burgers

Kettyle is een dry aging company wat het agen van vlees tot kunst verheven heeft. Het vlees wordt in speciale dry aging cellen verder gerijpt tot de gewenste smaak/malsheid. Het doel van dry agen van vlees is dat je een intense pure vlees smaak krijgt. Deze aging koelcellen zijn uitgerust met speciale blowers om de lucht te verplaatsen en ook staan er zoutwanden in die geïnjecteerd zijn met zeewier. Dit zout heeft tot doel om de bacteriën te doden en vocht uit het vlees te onttrekken. Bijna alle snitten (specs) zijn verkrijgbaar en tegenwoordig ook geportioneerd, vandaar dat met de snippers die vrijkomen tijdens het produceren er een dry aged hamburger op de markt is gebracht. De bekende dry aged burger bevat 15 tot 20% dry aged vlees en voor de rest gewoon vers vlees. De burgers worden in een moderne productie ruimte geproduceerd die aan de hoogste standaarden voldoet. De Kettyle burger wordt door een 5ml plaat gedraaid, waardoor die een mooie structuur behoudt, niet te fijn en je proeft nog echt een vlees structuur/smaak.

100% Irish Beef

Iers rundvlees is het groene eiland voor vleesliefhebbers. Het weelderige gras van Ierland en de beste genetische omstandigheden van het vee worden weerspiegeld in het vlees. Het vlees is supermals en sappig.

Het vee produceert een hoge mate van marmering als het puur gras wordt gevoerd. Dankzij de ideale klimatologische omstandigheden in Ierland kan het vee van maart tot oktober buiten worden gehouden. Een hoge luchtvochtigheid houdt het gras sappig en groen en vormt zo een ideale basis voor ruwvoer.

Deze fijne stukjes springen niet alleen in het oog van smaak, maar overtuigen ook door hun heel bijzondere rijpingsproces met Iers zout en zeewier. De met de hand geselecteerde Dry Aged Beef – Kettyle is zoals alle goede natuurlijke voedingsmiddelen. Er zijn een aantal kritische fasen in de levenscyclus van deze grondstof. Het beheersen van deze kritieke fasen is een speciale taak en het ambacht van het bedrijf Kettyle.

Het kostte Kettyle vele jaren om het dry-aging proces te perfectioneren. Het geselecteerde kwaliteitsrundvlees wordt rustig gerijpt in speciale klimaatkamers onder een gecontroleerde atmosfeer en vochtigheid totdat de dry-agers – zoals deze experts worden genoemd – het vlees in optimale kwaliteit hebben voor verdere verwerking. Dat is pas passie.